Читај ми!

Убијен амбасадор Италије у Конгу током напада на конвој УН

У нападу на конвој Уједињених нација на истоку Демократске Републике Конго убијене су три особе. Министарство спољних послова Италије је саопштило да је убијен њихов амбасадор у тој земљи, као и један италијански војни полицајац.

Конвој је нападнут код места Кањамахоро око 10 часова по локалном времену, и био је део покушаја отмице, речено је Ројтерсу из националног парка Вирунга.

Министарство спољних послова Италије је саопштило да су убијени амбасадор Лука Атанасио и војни полицајац. 

Првобитно је јављено да су убијене две особе, а да је амбасадор Италије рањен и евакуисан. Дипломатски извори наводе да је возач трећа особа која је погинула.

"Министарство спољних послова са великом тугом потврђује смрт амбасадора Италије у Демократској Републици Конго Луке Атанасија и полицајца, припадника Карабинијера", стоји у саопштењу италијанског министарства.

Додаје се да су амбасадор и полицајац путовали аутомобилом, у конвоју МОНУСКА мисије УН за стабилизацију у Демократској Републици Конго.

Атанасио је, према подацима са сајта италијанског министарства, био шеф дипломатске мисије у Киншаси од 2017. године, а постао је амбасадор 2019. године.

Многе оружане групе делују у околини парка Вирунга, који се налази уз границу ДР Конга са Руандом и Угандом и често нападају ренџере тог националног парка. 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво