Читај ми!

Ухапшено 50 oсоба због веза са Ндрангетом, истрага и против политичара

Италијанска полиција ухапсила је 50 људи и покренула истрагу против једног истакнутог политичара, Лоренца Чезе, у оквиру акције против криминалне организације Ндрангета

Тужилац Никола Гратери, који је прошле недеље покренуо једно од највећих суђења у Италији каже да истрага јасно открива оно шта се говорило деценијама. "Ндрангета мање пуца, али има све више веза с бизнисом и политиком", истакао је Гратери, преноси Ројтерс.

Међу онима који су под истрагом је и Лоренцо Чеза, шеф мале странке Уније демохришћана и центра (УДЦ), а који је прошле недеље привукао медијску пажњу након што је одбио позиве премијера Ђузепеа Kонтеа да се придружи владајућој коалицији, која је изгубила апсолутну већину у парламенту.

Гратери је рекао да је Чеза осумњичен да је нудио пословне уговоре за Ндрангету у замену за услуге.

Чеза, који у Европском парламенту заступа јужну Италију, негирао је оптужбе, али је рекао да ће поднети оставку на место шефа УДЦ .

Полиција у Kалабрији саопштила је да је у току ове акције направила више од 250.000 прислушкивања телефона и тајних снимака који су помогли да се покаже како су припадници Ндрангете користиле низ водећих компанија за прање новца и прављење лажних рачуна за пореске преваре.

На суђењу које је почело прошле недеље на оптуженичкој клупи нашло се 355 осумњичених припадника Ндрангета и њихових помагача из света бизниса и политике, наводи британска агенција.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво