Читај ми!

Си позвао Старбакс да помогне у односима Kине и САД

Председник Kине Си Ђинпинг послао је писмо почасном председнику "Старбакса" Хауарду Шулцу, у којем је охрабрио ту америчку компанију да одигра позитивну улогу у економским и билатералним односима две државе.

Си је навео да би "Старбакс" могао да промовише кинеско-америчке економску и трговинску сарадњу и билатералне везе, ппреноси кинеска новинска агенција Синхуа.

Писмо је упућено 6. јануара, а тек сада је објављено.

Си је Шулцу послао узвратно писмо, одговарајући на његову честитку за "изградњу просперитетног друштва под Сијевим вођством", у којем је Шулц исказао поштовање за кинески народ и културу.

У одговору, кинески председник наводи да је "под вођством Kомунистичке партије Kине, 1,4 милијарде Kинеза направило дугорочне и мукотрпне напоре да изграде напредно друштво у сваком погледу, које тежи социјалистичкој модернизацији".

Си наводи да то омогућава компанијама из целог света, међу којима је и "Старбакс", највећи светски ланац кафетерија, и другим америчким компанијама, да развијају Kину.

Шулц није коментарисао Сијев предлог о учешћу у поправљању односа две државе, али је навео да му је велика част што је добио писмо од председника Kине.

Сијево писмо, у којем се позива на побољшање односа, долази непосредно пред инаугурацију Џозефа Бајдена и крај мандата америчког председника Доналда Трампа, за чије време су односи Kине и САД веома погоршани уз међусобне оптужбе, увођење санкција и отежавање пословања појединих компанија, наводи Синхуа.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво