Читај ми!

Гарда чува Конгрес, опозив Доналда Трампа пред Представничким домом

Припaдници Националне гарде чувају зграду Конгреса у Вашингтону, где је у току расправа о опозиву председника Доналда Трампа због запаљивих порука током недавних нереда у престоници САД.

Очекује се да ће у Вашингтон до 20. јануара, за када је заказана инаугурација Џозефа Бајдена, стићи око 20.000 припадника Националне гарде.

Униформисани и наоружани припадници гарде распоређени су у холовима Конгреса, што је први пут од Грађанског рата да војска чува ову институцију.

Чланови доњег дома америчког Конгреса оптужили су Трампа да је подстицао на побуну уочи упада дела његових присталица у комплекс Капитол хила.

Како је објавио Њујорк тајмс, републикански лидери у Сенату одлучили су да не врше притисак на чланове своје странке да гласају против опозива председника Трампа и препусте им да гласају "по сопственој савести".

Међу њима су републиканска представница из Вајоминга и чланица републиканског лидерског тима у Представничком дому, Лиз Чејн, али и представнци из Њујорка Џон Катко и из Илиноиса Адам Кинцингер.

Медији преносе да ће најмање шест републиканаца гласати за опозив, као и сви представници демократа. 

У случају да Трамп буде опозван, биће једини од амерички председник који је, у Представничком дому, опозван два пута.

 

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво