Читај ми!

Мадуров савез освојио 67 одсто гласова у Венецуели

Политички савез председника Венецуеле Николаса Мадура освојио је већину на парламентарним изборима који су бојкотовале водеће опозиционе странке. Оне нису желеле да учествују, јер су сматрале да ће избори свакако бити намештени.

Победа сада даје контролу Мадуру над целом владом.

"Поново смо освојили већину у Народној скупштини гласовима грађана. Без икакве дилеме, то је велика победа за демократију", рекао је Мадуро.

Мадурова Уједињена социјалистичка партија Венецуеле и њени коалициони партнери освојили су 67,6 одсто гласова од 5,2 милиона људи колико је гласало, саопштила је Индира Алфонс, председница изборне комисије, пренео је Ројтерс, додајући да је само 31 одсто од 20 милиона регистрованих гласача учествовало на изборима.

Овај резултат је вратио скупштину – последњу институцију која није била у рукама социјалиста –Мадуровим савезницима, упркос чињеници да је економија уништена, санкцијама САД и емиграцији пет милиона становника, додаје се у тексту Ројтерса.

Народном скупштином је председавао Хуан Гваидо, који је покушавао да отера Мадура са позиције скоро две године и оконча кризу у Венецуелу. Гваида је Вашингтон отворено подржавао.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво