Читај ми!

У Шведској ухапшена жена осумњичена да је готово 30 година држала сина заточеног

Шведска полиција је ухапсила старију жену која се сумњичи да је свог сина држала затвореног у стану у предграђу Стокхолма више од 25 година. Након што је мајка завршила у болници, у стан је дошла његова сестра која је затекла брата у лошем физичком стању.

Ухапшена жена је негирала да је сина, који сада има 40 година, држала затвореног у стану. Она се сумњичи за незаконито лишавање слободе и наношење тешких телесних повреда, преноси шведски јавни сервис СВТ.

Мушкарца је у стану пронашла његова сестра која је дошла да обиђе стан, након што је мајка отишла у болницу јер јој је позлило. У изјави за СВТ сестра је навела да се у стану осећао мирис урина и да је било доста прашине.

Како је рекла, ушла је у кухињу и тамо видела мушкарца који седи у мраку. Он је тада устао, јер ју је препознао и понављао њено име више пута. Додала је да је имао ране на ногама и да су му готово сви зуби недостајали.

Сестра је у разговору за СВТ навела да се из тог стана одселила као тинејџерка и да је покушала да упозори социјалне службе о стању њеног брата, нарочито када је мајка одлучила да он више не иде у школу, када је имао 11 година.

Додала је да јој нико није веровао и да сада људи знају да је све време говорила истину.

Према њеним речима, мајка је била превише заштитнички настројена према сину због тога што је пре тога имала дете које је умрло. Како је навела, сину који је био заточен дала је исто име које је носило преминуло дете. 

Један од комшија је за СВТ навео да се његов рођак који је живео ту сећа да је жена имала сина, али да га није видео више од 25 година.

"То је страшно. Ја имам 30 година, а он је био ту 28. То је цео један живот", казао је комшија. 

Мушкарац је пребачен у Каролинска болницу у Стокхолму, а полицију су обавестили лекари, када су видели у каквом се здравственом стању налази.

У току је испитивање мушкарца, а тужилац Ема Улсон је навела да ће током истраге покушати да се пронађе одговор на питање како је било могуће да мушкарац нестане из друштва.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво