Читај ми!

Бајден: Још нисам разговарао са Трампом, Америка се вратила

Изабрани амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да још није разговарао са актуелним председником Доналдом Трампом. Америка се вратила и спремна је да води свет, а не да се повлачи из њега, рекао је Бајден.

Бајден је, у првом интервјуу након избора који је дао за америчку телевизију "Ен-Би-Си", говорио о процесу преноса власти и другим проблемима са којима ће се суочити током мандата.

С обзиром на то да је администрација актуелног председника Доналда Трампа покренула процес преноса власти и на неки начин признала пораз на изборима, Бајден је истакао да се његов тим труди да већ сада нови амерички председник буде упућен у сва дешавања.

"Суочени смо с потпуно другачијим светом него што је био у администрацији Обаме. Председник Трамп у потпуности је изменио лице државе и мораћемо то да променимо", изјавио је Бајден.

Наводи да администрација већ почиње да припрема дневне извештаје које ће добијати као председник.

"Такође, договарамо састанак са ковид тимом у Белој кући како бисмо договорили услове око дистрибуције вакцине која треба да буде доступна свим људима", рекао је Бајден.

Осврнуо се на гласине да ће се његова администрација понашати попут Обамине.

На питање новинара о томе шта јавност може очекивати у првих 100 дана мандата, Бајден је посебно нагласио два проблема са којима се намерава суочити.

"Неке одлуке које су донесене у прошлости када је у питању однос према климатским променама нису биле добре и мораћу их укинути. Због одређених одлука  Трампа, клима се знатно погоршала што се директно одразило и на само здравље грађана. Такође, морамо се посветити имиграционој реформи која је у претходном периоду била запостављена", нагласио је Бајден.

Поновио како ће његов примарни фокус бити на томе да Америка поновно постане место где ће амерички народ имати сигурност.

"Америка се вратила и спремна је да води свет, а не да се повлачи из њега", рекао је Бајден.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво