Читај ми!

Припадница ИД повредила две особе у Лугану

Швајцарска полиција идентификовала је држављанку Швајцарске која је напала две жене у Лугану као припадницу џихадистичке групе ИД.

Она је једну жену најпре напала заривши јој нож у врат, а другу је покушала да угуши у супемаркету у Лугану.

Федерални тужиоци су означили инцидент у кантону Тићино као могући терористички напад и покренули истрагу, пренео је Ројтерс.

Жена која је извела напад је позната Федполу из полицијских истрага из 2017. године са џихадистичким пореклом, навела је Савезна канцеларија полиције на Твитер налогу.

Осумњичена, 28-годишњакиња који живи у том подручју је притворена након што су је пролазници савладали док полиција није стигла.

Швајцарски медији су пренели изјаве сведока који су навели да је она током напада викала да припада џихадистичкој групи Исламска држава.

Једна од жртава је претрпела озбиљне повреде, али није животно угрожена, док је друга жена, коју је ухапшена зграбила за врат, лакше повређена.

Аустријски канцелар Себастијан Курц, чија је држава постала поприште смртоносне пуцњаве терористе почетком овог месеца, на Твитеру је осудио напад.

"Моје мисли су са жртвама које им желе потпуни и брзи опоравак. У овим смо тешким сатима заједно са Швајцарском," додао је он.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво