Читај ми!

Гардијан: Нетанјаху на тајном састанку са престолонаследником Саудијске Арабије

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху у тајности је у недељу посетио Саудијску Арабију и састао се с престолонаследником Мухамедом бин Салманом и америчким државним секретаром Мајком Помпеом који се налази у службеној посети тој заливској земљи, преноси "Гардијан".

Упућени извор близак кабинету Бенјамина Нетанјахуа тврди да су премијер Израела и Јоси Коен, први човек израелског Мосада, одлетели авионом у град Неом, у Саудијској Арабији, где су се у недељу увече сусрели са саудијским принцем престолонаследником Бин Салманом, који је ту примио и америчког државног секретара Мајка Помпеа, пише Гардијан.

То би, уколико се ова информација потврди, био први сусрет највиших званичника из ове две земље.

Нетанјахов кабинет није одговорио на захтеве да прокоментарише ове тврдње док је министар спољних послова Саудијске Арабије принц Фаисал бин Фархан ел Сауд порекао да се одржао састанак са Нетанијахуом.

"Није се догодио такав састанак. Једини присутни званичници били су амерички и саудијски", написао је на Твитеру Ел Сауд.

Иако су Бахреин, Судан и УАЕ уз посредовање САД постигли договор о нормализацији односа са Израелом, Саудијска Арабија то још није учинила.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво