Читај ми!

Интерпарламентарна скупштина православља: Иринеј био одан приципима правде

Интерпарламентарна скупштина православља (ИСП), са седиштем у Атини, упутила је Српској православној цркви поруку саучешћа поводом упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја.

У саучешћу се наводи да је патријарх Иринеј уживао поштовање свих у тој међународној парламентарној организацији која окупља посланике из 27 држава света.

"Сарађивали смо на многим пољима откривања истине Цркве Христове и лично смо упознали његову оданост приципима правде, истине и солидарности", наводи се у саучешћу.

Блаженопочивши патријарх је, истиче се, током пастирске службе изражавао дубока православна осећања српског народа, као и наду у боље сутра. 

"Борио се до последњег дана, не штедећи труд за очување јединства једне и нераздељиве Цркве Христове, као и за решавање проблема савременог света".

Његово самоодрицање, наводи ИСП, није било умањено нимало ни током тешког периода пандемије кроз коју пролазимо, а на "Божјем Суду пратиће га љубав свих православних хришћана".

Поруку је Српској православној цркви предао Александар Чотрић, шеф делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља.

Патријарх Иринеј је у фебруару прошле године Интерпарламентарној скупштини православља уручио орден Светог цара Kонстантина за исказану подршку у очувању верског и културног наслеђа Српске православне цркве на Kосову и Метохији, навео је у саопштењу генерални секретар ИСП др Максимос Харакопулос, посланик грчког парламента.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво