Читај ми!

У нападу на побуњеничко упориште у Идлибу погинуло најмање 50 протурских бораца

У ваздушном нападу на базу протурских побуњеника на северозападу Сирије, погинуло је педесет бораца и исто толико је рањено, саопштио је представник сиријске опозиције.

Напад је изведен на последње побуњеничко упориште у покрајни Идлиб, базу за обуку бораца из групе Фајлак ал Шам, једне од највећих опозиционих организација у Сирији, изјавио је њихов представник Јусеф Хамуд, преноси агенција АП.

Посматрачи организације за мониторинг људских права у Сирији, са седиштем у Великој Британији, саопштили су да је број жртава већи – 78 погинулих и скоро 90 рањених. Потврдили су да су спасилачке екипе на путу ка попришту напада.

Осим тога, у извештају британских хуманитараца изражава се сумња да је напад извела руска ратна авијација, савезник председника Башара Асада.

Сиријски побуњеници су се зарекли да ће се осветити за овај напад у којем су, како се наводи, погинуле и вође групе Фајлак ал Шам, оценивши да је реч о "руском злочину".

Након вишемесечне блокаде од стране сиријске армије, Турци су се прошле недеље повукли из своје највеће војне базе на територији Идлиба.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво