Читај ми!

Путин и Макрон о Нагорно-Карабаху – Баку и Јереван да поштују прекид ватре и седну за преговарачки сто

Председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон разговарали су телефоном о ситуацији у Нагорно-Карабаху, саопштено је из њихових кабинета. Како наводи Јелисејска палата, лидери две земеље које, заједно са САД, копредседавају Минској групи ОЕБС-а задуженој за посредовање између Јерменије и Азербејџана, сагласили су се да би две земље јужног Кавказа требало поново да покрену "суштинске преговоре", преноси Ројтерс.

Путин је обавестио Макрона о корацима који се предузимају како би се спречила даља ескалација непријатељстава и наставили преговори ради решавања проблема у вези с Нагорно-Карабахом политичким и дипломатским средствима, наводи се у саопштењу Кремља које преноси ТАС С.

Наглашено је да сукобљене стране морају да поштују споразуме о прекиду ватре из 10. и 17. октобра.

Јача сарадња у борби против теориризма

Макрон је затражио од Путина да појача француско-руску сарадњу у борби против тероризма и тајне имиграције, истиче се у саопштењу француске стране.

Кремљ наводи да су Путин и Макрон поново истакли посвећеност заједничким напорима у борби против тероризма, као и да је председник Русије упутио саучешће због терористичког напада у предграђу Париза, у којем је убијен један наставник.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво