Читај ми!

Кад и папа Фрања каже - плати порез, буди добар хришћанин

Папа Фрања позвао је у недељу на Тргу Светог Петра вернике да плаћају порез јер је то, како је објаснио, њихова дужност да би били добри хришћани.

Необични апел папа Фрања упутио је верницима у свом редовном недељном обраћању "Анђелус" на Тргу Светог Петра, преноси лист католичких бискупа Авенире.

Папа је подсетио да је дужност верника да буду добри грађани како би били добри хршћани. Зато је позвао вернике да поштују властите обавезе, укључујући и пореске.

"Порези се морају платити, њихово плаћање је дужност грађана, као и поштовање праведних државних закона", поручио је папа Фрања.

Он се обратио верницима широм света, али његов апел има посебну тежину у Италији која је на првом месту међу европским земљама по броју особа који избегавају плаћање пореза, а и по висини новца које држава годишње губи на име неплаћених пореских обавеза.

Према подацима статистичког института, Италија годишње губи више од сто милијарди евра због неплаћеног пореза. Међу неплатишама су често познате особе из света забаве, спорта али и политички лидери, као бивши премијер Силвио Берлускони у прошлости.

Сада финансијска полиција истражује порекло пет милиона евра које председник северне регије Ломбардија Атилио Фонтана има на рачуну у Швајцарској, а на које не плаћа порез као што би по закону требало да чини.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво