Трамп обавља своје дужности из болничке постеље, примио коктел два антитела

Амерички председник Доналд Трамп пребачен је у болницу "Волтер Рид", свега 24 часа након што је утврђено да је позитиван на коронавирус. Џо Бајден повукао спотове који Трампа приказују у негативном светлу.

Председник САД Доналд Трамп пребачен је у петак увече у војну болницу "Волтер Рид" у Мериленду, пошто је, недуго након што је потврђено да је позитиван на коронавирус, почео да показује прве симптоме, попут благо повишене температуре и кашља.

Фотографије објављене недуго пошто се председник САД укрцао у председнички хеликоптер "Marine One" показују да је Доналд Трамп сам изашао из Беле куће, одшетао стотињак метара и укрцао се у летелицу, којом је пребачен до болнице.

Председник САД огласио се на Твитеру из болнице, поручујући да је добро.

"Иде на добро, мислим! Хвала свима! Волим вас", написао је Трамп из болнице, где је почео да прима лек ремдесивир.

Бела кућа је претходно саопштила да ће Трамп, из предострожности и по препоруци лекара и медицинских стручњака, наредних неколико дана радити из председничке канцеларије у болници.

Њујорк тајмс наводи да се Трамп поздравио са официрима који су га чекали испред болнице "Волтер Рид" и затим ушао у лимузину, којом су га одвезли до места на којем ће провести наредних неколико дана.

"Председник Трамп остаје добре воље, има благе симптоме, и ради током целог дана", изјавила је портпаролка Беле куће Кајли Мекенани.

Лекари су инсистирали на томе да председник Трамп оде у болницу, како би могао да добије хитну медицинску негу уколико то буде неопходно.

Доналд Трамп је, на тај начин, постао седми председник САД који је од окончања Првог светког рата имао озбиљне здравствене проблеме. 

Трамп је пре одласка у болницу објавио кратку поруку на Твитеру у којој се свима захвалио на подршци и најавио да ће у установу Волтер Рид отићи како би били сигурни да ће све бити у реду.

Одмах по објављивању вести да је Трамп пребачен у болницу, његов претходних у Белој кући Барак Обама му је пожелео брзо оздрављење и истакао да је у времену кризе, каква тресе САД током пандемије коронавируса, најважније да сви Американци покажу заједништво. 

Још увек није сасвим јасно како ће Трампово здравствено стање утицати на ток кампање пред председничке изборе, који се у САД одржавају у новембру.

Његов ривал, демократа Џо Бајден је, како јављају амерички медији, наложио да се одмах повуку све предизборне поруке које су приказивале Трампа у негативном светлу, док је републиканцима блиска телевизијска мрежа Фокс предложила да се кампања обустави на две недеље. 

Недуго после Обаме, Трампу је брз опоравак пожелео и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун. 

Раније данас Бела кућа је саопштила да су амерички председник Доналд Трамп и његова супруга Меланија позитивни су на коронавирус.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво