Суд у Вашингтону обуставио извршење одлуке о забрани "Тик-тока"

Суд у Вашингтону је привремено обуставио извршење одлуке Трампове администрације којом је "Еплу" и "Гуглу" забрањено да корисницима нуде апликацију "Тик-ток" која је у кинеском власништву.

Судија Карл Николс је синоћ издао кратку прелиминарну забрану одлуке. Детаљно мишљење судије се очекује током дана.

Америчко министарство за трговину, које је и издало одлуку о забрани "Тик-тока", навело је да ће се придржавати забране и да је предузело кораке којима ће то учинити.

У саопштењу, у којем се брани одлука о забрани апликације и Трампова одлука у којој се од "Бајтденса", власника апликације, тражи да обустави операције "Тик-тока" у САД, није назначено да ли ће се америчка влада жалити на одлуку судије. 

Судска одлука стигла је у току преговора "Волмарта" и "Оракла" да купе акције нове компаније "Тик-ток Глобал" која ће надгледати деловање "Тик-тока" у САД. Трамп је тада рекао да је договор добио његов благослов.

Међутим, кључне тачке договора су спорне, укључујући и то ко ће бити већински власник нове компаније. Из "Бајтденса" је речено да ће сваки договор који је постигнут морати да одобри Пекинг.

Из "Тик-тока" су навели да су задовољни судском забраном и додали да ће наставити дијалог са владом којем је председник дао прелиминарно одобрење. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво