Русија покренула истрагу о хоспитализацији Наваљног

Министарство унутрашњих послова Русију покренуло је прелиминарну истрагу о хоспитализацији лидера опозиције Алексеја Наваљног.

Тренутно истражитељи саобраћајне управе руског МУП-а за сибирски савезни округ спроводе прелиминарни истражни поступак који је покренуло западно-сибирско тужилаштво за транспорт у складу са утврђеном процедуром хоспитализације Алексеја Навалног 20. августа у Омску, рекао је један извор за агенцију Тас.

Данас би требало да буду одржане европске консултације поводом случаја Алексеја Нављаног, а немачки министар иностраних послова Хајко Мас је непосредно пред разговоре изјавио да би Русија морала да помогне да се истражи шта се догодило Наваљном.

"Очекујемо да се Русија прикључи напорима да се до краја разјасни шта се заиста догодило, али се у овом тренутку чини да то није случај. Данас ћемо о томе разговарати на министарском нивоу ЕУ и за Москву би било лакше да се прикључи истрази", рекао је Мас.

Како преноси Ројтерс, Мас је додао да ће у супротном, то питање остати отворено и да ће ЕУ морати да одлучи шта даље.

Нављани се тренутно налази у берлинској болници Шарите, у вештачкој коми. Он је у Берлин транспортован из болнице у Омску, где је хоспитализован пошто му је позлило у авиону.

Његови сарадници тврде да је у чај који је пио стављен отров, а појавиле су се и спекулације да је реч о нервном агенсу "новичоку".

Лекари у Русији навели су да су искључене било какве сумње да је руски опозиционар отрован, већ да је реч о метабиличком поремећају.  

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво