Снимак из дрона који показује обим трагедије у Бејруту

У уторак се у Бејруту догодила стравична експлозија лучког складишта у којој је погинуло више од 150 људи, а за многима се и даље трага. Снимак из дрона приказује колико су оштећене грађевине у либанској престоници.

У Бејруту је пре пет дана експлодирало лучко складиште у којем се налазило 2.700 тона веома запаљивог амонијум-нитрата. Процењује се да су погинуле најмање 154 особе, а више од 5.000 људи је повређено.

Удар који је уследио након експлозије осетио се широм града, а на десетине објеката су оштећене.

Према првим проценама, најмање 300.000 људи нашло се на улици јер су им куће уништене, а материјална штета је огромна и премашује три милијарде долара. 

Бејрут је јуче обишао председник Европског савета Шарл Мишел, који је обећао помоћ Европске уније у обнови града. 

Министарка информисања поднела оставку

Либанска министарка информисања Манал Абдел-Самад поднела је данас оставку због катастрофалне експлозије у бејрутској луци прошлог четвртка и грађанског незадовољства на улицама Бејрута.

Њена оставка поднета је у јеку све снажнијег незадовољства владајућом елитом коју грађани оптужују за лоше управљање државом и за корупцију која је, како се сматра и довела до разорне експлозије у складишту бејрутске луке.

Манал Абдел-Самад навела је у писму да су промене остале недостижне и да жали јер није успела да испуни очекивања својих суграђана, преноси АП.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво