Амбасадор Елфић: У Бејруту нема повређених држављана Србије

У страховитој експлозији у бејрутској луци нема повређених државаља Србије, изјавио је за Танјуг амбасадор Србије у Либану Емир Елфић и додао да је штета у Бејруту огромна, а централни део града, у којем се и налази лука - демолиран.

У Либану не борави велики број наших грађана па је амбасада ступила у контакт са свима после експлозије навео је амбасадор Елфић.

"Није велики број држављана Србије, у амбасади имамо око 50 регистрованих особа. Одмах након експлозије, контактирали смо све наше грађане који су евидентирани и према информацијама којима располажемо, нема повређених држављана Србије и сви су у добром стању", рекао је Елфић.

Напомиње да се много људи води као нестало, па чланови њихових породица покушавају преко хитне службе да дођу до било какве информације о најближима, тако да се очекује да број жртава буде и већи.

"Никад ништа слично нисам видео. Одмах након експлозије кружили су снимци грађана који су се нашли у близини, буквално је изгледало као да је експлодирала нуклеарна бомба", пренео је Елфић како изгледа град који је јуче у 18 сати по локалном времену потресла снажна експлозија.

Узроци пожара који су довели до експлозије још увек званично нису потврђени и истрага је још увек у току, додаје Елфић.

"Услед експлозије огромна печурка се надвила над самим градом. Лука Бејрут је потпуно сравњена са земљом, а како се налази у самом срцу града, централни део и квартови који се налазе изнад саме луке су демолирани и штета је огромна, непроцењива", рекао је амабасдаор Србије.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво