Трамп тражи одлагање избора, сматра да ће гласање поштом довести до лажирања резултата

Амерички председник Доналд Трамп предложио је одлагање предстојећих председничких избора како би људи могли безбедно да гласају. Тврди да ће гласање поштом довести до лажних резултата.

Свој предлог о одлагању гласања Трамп је поделио на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер, коју прати више од 84 милиона пратилаца, преноси Индепендент.

"Са универзалним гласањем поштом, избори 2020. биће најмање тачни и највише лажни у историји. То ће бити велика срамота за САД. Одложити изборе док људи не буду могли да гласају на прави начин, сигурно и безбедно?", упитао је Трамп на Твитеру.

Амерички председник је последњих месеци тврдио, без доказа, да би гласање поштом на предстојећим председничким изборима уз пандемију коронавируса довело до лажираних резултата на његову штету.

Откада је изнео овакве оптужбе, у јавности је истакнуто да су Трамп и чланови његове администрације у прошлости гласали поштом на изборима 2016. године.

Гласање поштом користе војници у иностранству, али и становници пет савезних држава – Колорада, Орегона, Вашингтона, Јуте и Хаваја, које дозвољавају гласачима да пошаљу свој глас поштом уколико желе.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво