Завршена талачка криза у цркви код Јоханезбурга, петоро мртвих

Талачка драма у цркви у близини Јоханезбурга у Јужноафричкој Републици окончана је после више сати. У инциденту у цркви пет особа је убијено а полиција је ухапсила 40 особа.

Према наводима полиције, инцидент се догодио у Међународној цркви светог пентекоста. Полиција је одговорила на извештаје о ситуацији са таоцима и пуцњави у раним јутарњим сатима у цркви у Гаутенгу у близини Јоханезбурга.

"Припадници полицијске службе, праћене припадницима Јужноафричких националних одбрамбених снага, реаговале су на извештаје о пуцњави и наводној ситуацији са таоцима у Међународној цркви светог пентекоста," саопштио је портпарол полиције.

Према наводима полиције група наоружаних људи је дошла до цркве у Модисеу и напала људе који су били унутра, највероватније са намером да преузму просторије.

Полиција истражује могућност да је овај напад мотивисан свађом између сукобљених страна у цркви.

"Четири особе пронађене су стрељане и спаљене у аутомобилу, док је пета жртва пронађена одвојено у другом аутомобилу.

"Полиција је ухапсила преко 40 осумњичених, укључујући шест особа које су одведене у болницу", саопштено је из полиције.

Ухапшени припадници снага сигурности

Међу ухапшенима су припадници јужноафричких снага безбедности САПС и САНДФ-а заплењено је више од 34 комада оружја - укључујући пет аутомата, 16 пушака и 13 пиштоља.

 

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво