Tрамп спасио пријатеља Роџера Стоуна затворске казне

Председник САД Доналд Трaмп помиловао је дугогодишњег пријатеља и саветника Роџера Стоуна, поштедевши га тако затворске казне на коју је осуђен јер је лагао под заклетвом у Kонгресу током истраге о руској уплетености у америчке изборе 2016. године, преноси АП.

Шездесетседмогодишњи Стоун требало је да се у уторак јави у савезни затвор у Џорџији на одслужење затворске казне од три године и четири месеца.

"Роџер Стоун је већ много претрпео. Према њему су били врло непоштени, баш као и према многима у овом случају. Стоун је сада слободан човек", објавила је Бела кућа.

Бела кућа је касније потврдила да је казна смањена, наводећи да је Стоун био жртва "преваре" о Русији.

Иако овај потез није комплетно помиловање, свакако ће узнемирити критичаре који већ одавно скрећу пажњу на председникове интервенције у правосудном систему земље, пише Глас Америке.

Смањење казне, за разлику од пуног помиловања, не поништава пресуде за кривична дела против Стоуна, али ће га заштити од служења затворске казне.

"Председник ми је рекао да мисли да је моје суђење било неправедно", рекао је Стоун за АП у телефонском разговору из Форт Лодердејла на Флориди.

Стоун је додао да је изразио захвалност и да "отвара шампањац."

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво