Сестра Ким Џонг Уна: САД брину због Божићног поклона

Још један самит са Сједињеним Америчким Државама није потребан и није од користи за Северну Кореју докле год Вашингтон не промени своју преговарачку позицију, изјавила је сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Ким Јо Џонг.

Ким Јо Џонг је саопштење издала преко државне КЦНА агенције, након што је амерички председник Доналд Трамп почетком недеље изјавио да ће одржати састанак са Ким Џонг Уном уколико процени да може да буде користан, преноси Јонхап.

"Сумњам да ће нешто попут самита Северна Кореја - САД да се догоди ове године. Ипак могућа су изненађења, у зависности од процене и одлуке двојице лидера", рекла је Кимова млађа сестра.

Она је додала да то не значи да Северна Кореја неће спровести денуклеаризацију.

"Оно што желимо да кажемо је да денуклеаризација није могућа у овом тренутку", рекла је Ким Јо Џонг и додала да до денуклеаризације може да дође једино ако неке крупне ствари САД промене.

Према њеним речима, потпуно је искључено питање укидања санкција из агенде преговора.

"Претходна тема денуклеаризације у замену за укидање санкција промењена је у тему повлачење непријатељства у замену за наставак преговора. Ми смо у потпуности способни да живимо под санкцијама", рекла је она.

Она је поновила и да САД можда и даље брину око "примања Божићног поклона" уочи председничких избора који и нису тако далеко.

Како је рекла, лична осећања које Ким Џонг Ун има према америчком председнику Доналду Трампу су "несумњиво добра и чврста", али да Пјонгјанг "не би требало да прилагођава своју тактику према САД у зависности од односа са америчким председником.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво