Активисти "Гринписа" на крану код Нотр Дама

Активисти организација за заштиту животне средине "Гринпис" окачили су транспаренте на велики кран у близини Нотр Дама, отпужујући француског председника да не чини довољно у борби против климатских промена, да би их након неколико сати склонили, пренео је АП.

Из ове организације је саопштено да су се четири особе попеле на велики кран висок око 80 метара јутрос у зору и окачиле транспаренте на којима су биле исписане различите пароле.

Након неколико сати транспаренти су уклоњени, а ниједан члан "Гринписа" није приведен, саопштено је из огранка ове огранизације у Француској.

Група, која се залаже за увођење строжих закона за заштиту животне средине, оптужила је Макрона за празна обећања о помоћи у спречавању климатских промена.

Француски председник је прошле недеље најавио да ће држава издвојити 15 милијарди долара за нове мере у вези са спречавањем климатских промена, након што је Зелена странка освојила знатан број гласова на локалним изборима широм Француске.

Међутим, из "Гринписа" наводе да ће држава такође дати милијарде долара помоћи и аутомобилској и авиоиндустрији, великим загађивачима животне средине, због рецесије изазване пандемијом.

Нотр Дам је тренутно у процесу реконструкције након пожара који су у катедрали избили прошле године и није отворен за јавност.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво