Читај ми!

Флојдов брат конгресменима: Будите лидери, учините праву ствар

Брат Афроамериканца Џорџа Флојда кога је брутално убила полиција у Минеаполису Филониз Флојд позвао је у Конгресу САД на спровођење реформи које би онемогућиле полицијску бруталност, преноси "Би-Би-Си".

Филониз Флојд затражио је од конгресмена да зауставе бол и поручио да његов брат не може остати запамћен само као још једно име у низу имена жртава полицијске бруталности.

"Овде сам да бих вас замолио да зауставите бол. Мој брат је молио за помоћ, али његова молба је игнорисана. Зато молим да ви чујете позив који вам сада упућујемо моја породица, ја и људи из целог света - доста је било", рекао је Филониз Флојд у Представничком дому Конгреса.

Истакао је да жели да осигура да његов брат буде "више од још једног лица на мајици.

"Више од још једног имена на листи која не престаје да расте", рекао је брат Џорџа Флојда.

Он је позвао посланике да реагују.

"Људи који марширају улицом говоре вам да је доста. Будите лидери који су потребни овој земљи, овом свету. Учините праву ствар", поручио је Филониз Флојд.

Џорџ Флојд (46) преминуо је 25. маја у Минеаполису након што му је полицајац, иначе белац, коленом притискао врат скоро девет минута.

Правосудни одбор Представничког дома, који контролишу демократе, планира да до 4. јула законодавцима поднесе предлог закона против полицијског насиља и расне неправде.

Очекује се да предлог закона демократа у Представничком дому стави ван закона полицијско гушење осумњичених, да се уведе тренинг против расизма у полицији, онемогући прелазак оптужених полицајаца у друге безбедносне структуре и олакша процесуирање оних који крше правила службе, али није извесно да ли ће овај предлог имати двостраначку подршку.

Републикански посланик Џим Џордан сагласио се да је куцно час "за праву расправу, праву дебату и права решења за однос полиције према Афроамериканцима", али је истовремено и похвалио председника Доналда Трампа за реакцију поводом полицијског убиства Џорџа Флојда.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво