Трамп и Бајден сложни - полиција потребна Америци

Председник САД Доналд Трамп наводи да полиција неће бити распуштена упркос позиву на расформирање служби за спровођење закона након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису. Демократски кандидат у трци за председника САД Џо Бајден поручује да подржава реформе, али да је полиција потребна Сједињеним Америчким Државама.

Донал Трамп је је, говорећи на округлом столу са представницима службе за спровођење закона у Белој кући, рекао да 99 одсто полиције чине сјајни људи иако постоје неке "труле јабуке".

Демократски кандидат у трци за председника САД Џо Бајден поручује да се саосећа са болом који проживљавају људи широм земље, али да је полиција потребна Сједињеним Америчким Државама. 

Портпарол Џоа Бајдена, наводи да господин Бајден "чује и дели дубоку тугу и фрустрацију оних који позивају на промене и подржава хитну потребу за реформама". Али, наглашава да демократски кандидат у трци за председника верује да је обезбеђивање финансијских средстава потребно за бољи рад полиције, преноси Њујорк тајмс

Џорџ Флојд је преминуо 25. маја након што му је полицајац Дерек Шовин коленом притискао врат осам минута и 46 секунди у Минеаполису, што је изазвало протесте против расизма и полицијске бруталности широм САД.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво