Напади на полицајце широм САД, раскол међу демократама у Њујорку

Национална гарда и војска на улицама неколико америчких градова, док се земља спрема за осми дан протеста у којима су до сада повређене десетине полицајаца и учесника протеста. Полицијски час је на снази у десетинама градова. Запаљене стотине објеката. Оштра подела међу противницима и присталицама председника Доналда Трампа.

Национална гарда распоређена је на улицама неколико десетина градова у САД, а војна полиција штити Белу кућу у највећој кризи са којом се Америка суочила у претходних неколико деценија.

Шеф полиције у Луивилу први је од челника полиције који је смењен због бруталности својих потчињених, пошто су убили власника једног ресторана.

Председник Доналд Трамп најавио је обрачун са демонстрантима и мобилизацију хиљада припадника Националне гарде, први пут од 1992. године и великих расних немира у Лос Анђелесу који су избили после убиства Роднија Кинга.

Његов ривал, будући кандидат демократа на новембарским председничким изборима Џо Бајден ће, после дуге изолације у Делаверу, отићи у Филаделфију.

Бајден у тај град долази дан пошто је полиција засула сузавцем демонстранте у центру града.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво