Адвокат породице Флојд: Има доказа да је убиство извршено са предумишљајем

Бен Kрамп, адвокат породице Џорџа Флојда, изјавио је да верује да постоји довољно доказа који потврђују да је полицајац Дерек Шовин, који је оптужен за убиство Афроамериканца, деловао с предумишљањем.

Дерек Шовин је оптужен за убиство трећег степена, али Kрамп тврди да је реч о убиству првог степена.

"Није нам јасно како то није оквалификовано као убиство првог степена", рекао је Kрамп за Си-Би-Ес.

Он је истакао да је полицајац скоро девет минута држао колено на врату Флојду, чија је смрт изазвала протесте широм САД.

"Мислимо да је имао намеру", навео је Kрамп.

Двоје лекара који су извршили независну обдукцију тела Џорџа Флојда, саопштили су у понедељак да је он преминуо од последица гушења и да је реч о убиству.

Лекари Мајкл Баден и Алесија Вилсон рекли су да Флојд, Афроамериканац чија је смрт током полицијске акције у Минеаполису изазвала протесте широм САД, није имао ранија здравствена обољења која би допринела његовој смрти, пренео је синоћ Ројтерс.

Адвокат породице Флојд, која је затражила обдукцију, рекао је да су резултати обдукције показали да је он умро од последица гушења, додаје АП.

Авокат Бен Kрамп навео је да је узрок гушења притисак на леђа и врат Флојда, до којег је дошло када је полицајац Дерек Шовин клечао на његовом врату неколико минута и игнорисао позиве Флојда у помоћ.

"Патолог је утврдио да је притисак прекинуо доток крви у Флојдов мозак док му је терет на леђима онемогућио дисање", навео је Kрамп.

Налази обдукције коју је затражила Флојдова породица разликују се од званичне аутопсије.

По налазима те обдукције, узроци смрти повезивани су са физичким обуздавањем којем је Флојд био изложен, здравственим тегобама од којих је патио, као и могућем присуству интоксиканата у његовом телу.

У званичној аутопсији наведено је да нема налаза који потврђују да би узрок смрти Џоржа Флојда могло бити гушење или дављење.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво