Трамп Твитером против Твитера

Председник САД Доналд Трамп прети да ће затворити компаније које се баве друштвеним мрежама због наводног мешања у изборни процес. Ово је ескалација његове реторике која је усмерена на технолошке дивове због њихове наводне пристрасности и противљења конзервативној реторици.

Доналд Трамп сматра да друштвене мреже имају малигни утицај на изборну кампању и да зато треба да буду угашене.

"Републиканци сматрају да друштвене мреже ућуткују глас конзервативаца. Ми бисмо регулисали њихов рад, или их затворили, пре него што бисмо дозволили да се то деси", навео је Трамп на Твитеру.

Истакао је да су они то покушали и 2016, али да нису успели.

"Не смемо да дозволимо да се софистициранија верзија тога опет догоди. Исто као што не смемо да дозволимо да се у нашој земљи укорени гласање путем поште. То би омогућило варање, фалсификовање и крађу гласова. Онај ко највише вара тако ће однети победу. Исто тако је и са друштвеним мрежама", навео је Трамп.

Ове објаве уследиле су након што је у фусноту Трампове објаве о гласању поштом Твитер додао напомену "проверите податке".

Прошле године, Трампова администрација је тражила од друштвених мрежа да директно Белој кући пријаве платформе попут Твитера и Фејсбука, ако сматрају да их кажњавају због њихових политичких ставова.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво