Си: Развој приватног сектора, без повратка у планску економију

Приватни сектор у Kини развио се упркос многим тешкоћама, а то је остварено захваљујући предностима социјализма са кинеским карактеристикама, изјавио кинески председник Си Ђинпинг.

Си је на састанку са политичким саветницима из економских кругова који су учествовали на Трећем заседању 13. Свекинеског народног политичког консултативног савета, рекао да тржиште мора да игра одлучујућу улогу у расподели ресурса, а истовремено влада мора да боље игра своју улогу, преноси Међународни кинески радио.

"Приметили смо из пракси реформи да не смемо да се вратимо на пут планске економије. Потрудимо се да боље комбинујемо улогу тржишта и улогу владе," рекао је Си који је и генерални секретар Централног комитета Kомунистичке партије Kине.

Кинески председник је истакао да, упркос расту протекционизма у свету, Kина инсистира на мултилатерализму и демократизацији међународних односа, да одлучно унапређује економску глобализацију ка правцу отварања, инклузивности, равнотеже и сарадње од заједничких интереса.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво