Први случајеви коронавируса у Грчкој и Северној Македонији, у Италији заражено шесторо деце

Коронавирус до сада је забележен у 33 земаља у свету. У Европи повећава се број земаља у којима је регистрован. У Хрватској је потврђено да је оболело двоје које је боравило у Италији. Први случајеви у Грчкој и Северној Македонији.

У Европи је најтеже у Италији где је више од 370 особа оболело, док је 12 људи преминуло. Италија је данас затражила међународну подршку за напоре у сузбијању епидемије коронавируса у земљи.

И први случајеви заражене деце у Европи је из Италије. Већина случајева потиче из "жаришта" у округу Лоди који је у карантину због епидемије у северном делу Италије.

Најмлађа је четворогодишња девојчица из Кастиљоне д`Аде, града у Ломбардији која је у средишту епидемије и она се налази у болници у Павији.

Дете је хоспитализовано, и није у тешком стању.

У Хрватској је забележен други случај коронавируса, реч је о брату пацијента који је недавно допутовао из Милана. Хрватски министар здравља Вили Берош каже да се чекају резултати тестирања више особа.

Први случај новог коронавируса потврђен је и у Грчкој. У питању је 38-годишња држављанка Грчке која је допутовала из области на северу Италије, рекао је представник грчког министарства Сотирис Циодрас, пренео је Ројтерс.

Грчка агенција АНА наводи да је случај потврђен у Солуну.

И Северна Македoнија потврдила је први случај заразе у тој земљи.

"Присуство вируса дијагностиковано је код жене која се недавно вратиле из Италије", рекао је тамошњи министар здравља Венко Филипче.

Жена која је затржила помоћ лекара довезла се из Италије комбијем.

Филипче је навео да се и остали путници комбија тестирају на присуство коронавируса.

Због сумње на инфекцију коронавирусом једна школа у Бечу је стављена под привремену блокаду након што се код наставнице те школе појавила сумња да је заражена.

Она је, наиме, недавно боравила на северу Италије и пошто су се код ње појавили симптоме могуће инфекције коронавирусом смештена је у карантин, а полиција је донела одлуку да у карантину буде и школа БГРГ Албертгасе, те до даљег нико не моће да је напусти.

Министарство образовања је саопштило да ће ђаци и наставници бити тестирани и да док не буду познати резултати теста родитељи не могу да дођу по своју децу. 

У болници у Паризу преминуо је 60-годишњи мушкарац, а забележена су и три нова случаја заразе.   

У Немачкој је потврђен 17. случај, пацијент је био позитиван након повратка из Милана. 

Ширење коронавируса у Европи навело је многе власти на необичне мере. Челници швајцарске војске у кантону Тесин, који се граничи са Италијом, наложиле су војсци да не напушта касарне. 

Стотине гостију, смештених у хотелу на шпанском острву Тенерифе, остаће у изолацији 14 дана пошто је код једног госта из Италије потврђен нови коронавирус. 

Ковид-19 који се проширио из Кине у тој земљи однео је више од 2.700 живота и заразио више од 80.000 људи.

Јужна Кореја потврдила 115 нових случајева.   

И Аустралија је увела ванредне мере безбедности. Двадесет троје људи је заражено коронавирусом. У наредне две недеље неће радити школе и отказане су све спортске активности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво