Путин позвао ФСБ да заштити информације о новом оружју

Неке земље су већ развиле специјалне центре за извођење сајбер-напада и развијају стратегије превентивне употребе сајбер-средстава, упозорио је руски председник Владимир Путин на састанку у седишту ФСБ-а.

Активности страних обавештајних служби у Русији нису смањене и да Федерална служба безбедности мора да заштити информације о најновијим системима оружја, поручио је Владимир Путин, који је недавно изјавио да је руско хиперсонично оружје oбесмислило напоре других земаља.

"Ваша мисија је да делујете ефикасно, поуздано и обратите нарочиту пажњу на заштиту информација о нашим најновијим оружаним системима, новим војним и индустријским технологијама, као и иновативном научном истраживању које нашој нацији дају конкурентну предност", рекао је Путин на састанку ФСБ-а.

Путин је рекао и да Русија мора да се заштити од сајбер претњи као и да осигура безбедан развој пете генерације комуникационих технологија и сателитских комуникација, преноси Тас.

"Неке земље развиле специјалне центре за сајбер-нападе"

Према његовим речима, неке земље су већ развиле специјалне центре за извођење сајбер-напада и развијају стратегије превентивне употребе сајбер-средстава.

"С обзиром на брз развој дигиталне технологије, моћ таквог информатичког оружја само ће порасти. Треба не само то да узмемо у обзир, већ и да обављамо своје дужности да унапред заштитимо интересе Русије", рекао је Путин.

Такође је позвао ФСБ да се бори против подстицања насиља и национализма и верске мржње.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво