Карантин на крузеру или на обали, гости имају избор

Компанија "Принцес крузис", чији је крузер у двонедељном карантину због вируса Ковид-19, објавила је на свом сајту да јапански здравствени радници планирају добровољно искрцавање гостију, како би карантински период довршили на обали.

Према информацијама компаније "Принцес крузис", у првој фази ће бити искрцани медицински најугроженији гости, као и старије особе са постојећим здравственим проблемима. Број гостију крузера "Дајмонд принцес" који су заражени коронавирусом порастао је на 219.

"Ако је тест позитиван, биће превезени у локалну болницу на даље вредновање и изолацију. Ако је тест негативан, имаће могућност да напусте брод и превезу се у карантински стамбени објекат", истакнуто је на сајту компаније.

Стамбени објекат има засебне собе и купатила и нема клинику. Лекови на рецепт биће обезбеђени, али за медицинску негу ће бити потребан транспорт до болнице или клинике.

Доступна храна неће бити прилагођена прехрамбеним преференцијама, али ће бити прилагођена одређеним здравственим стањима. Доступна јела биће јапанског порекла у бенто кутијама, без оброка са запада.

Компанија наводи да сви гости крузера могу и да остану на броду до краја карантинског периода.

Крузер "Дајмонд Принцес" је од 5. фебруара у двонедељном карантину. На њему се налази 14 држављана Републике Србије, а један од њих чека тест на Ковид-19.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво