Али Хамнеи: Амерички кловнови треба да виде ко су Иранци

Ајатолах Али Хамнеи је Иранцима рекао да непријатељи Ирана покушавају да искористе обарање украјинског авиона како би скренули пажњу са убиства генерала Солејманија.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи је верницима окупљеним на молитви у Техерану рекао да Револуционарна гарда може своју борбу да пренесе и изван граница Ирана.

Хамнеи је хиљадама Иранаца који су узвикивали "Смрт Америци" рекао да мора да се настави са отпором док регион не буде у потпуности ослобођен од тираније.

Вашингтон се 2018. године повукао из Нуклеарног договора и увео нове санкције Техерану. То је довело до тензија које су ескалирале у јануару.

Амерички председник Доналд Трамп је наредио убиство команданта јединица Кудс Касема Солејманија 3. јануара. Иран је одговорио ракетним нападима на америчке базе у Ираку 8. јануара, у којем није било жртава.

"Чињеница да Иран има моћ да на тај начин ошамари светске силе показује да је у питању Божја рука", рекао је Хамнеи, додајући да је убиство Солејманија показало терористичку природу Вашингтона.

Трамп је на Твитеру објављивао поруке подршке демонстрантима у Ирану, који су протестовали након обарања украјинског авиона.

"Амерички кловнови који лажу и говоре да су уз ирански народ треба да виде ко су Иранци", рекао је ајатолах Хамнеи.

Позвао је на национално уједињење и рекао да непријатељи Ирана покушавају да искористе обарање украјинског авиона како би скренули пажњу са убиства Солејманија.

Хамнеи је навео да је обарање авиона била трагедија и затражио од надлежних да преузму кораке како се то не би поновило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво