У Шпанији заплењено 17 тона хране заражене листеријом

Шпанска цивилна гарда уз подршку Европола извела је операцију везану за продају прехрамбених производа који су били загађени бактеријом листерија, а која је довела до хапшења шест особа и притварања две особе.

Иако су одговорни били свесни да је већи прој производа саџао листерију још од прошле године, они нису о томе обавестили власти и наставили су да их продају, саопштио је Европол.

Производи ће бити спаљени у Кадизу у Шпанији. 

Истраге су откриле да су најмање три особе одговорне за производе знале да је серија из децембра 2018. године била заражена листеријом, али о томе нису обавестиле власти.

Ова серија је могла да буде разлог за неколико случајева епидемије листерије у Шпанији.

Званичници су потврдили да су месни производи компаније коју су истраживали били узрок прве епидемије откривене у Севиљи прошлог августа.

Верује се да су се 193 особе заразиле од листерије.

Иако је компанија која је продавала заражене производе углавном радила у Шпанији, верује се да је заражено још неколико особа у другим европским земљама: четири члана једне немачке породице и британски држављанин у Француској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво