Тридо носио панцир на предизборном скупу

Канадски премијер Џастин Тридо носио је панцир на предизборном митингу, након што је његов изборни штаб примио безбедносну претњу, преноси Ројтерс.

На фотографијама са скупа у граду Мисисога, у провинцији Онтарио, види се да Џастин Тридо испод кошуље носи заштитни прслук.

Премијера Канаде су на бини окружили полицајци са ранцима, први пут од почетка шестонедељне предизборне кампање за парламентарне изборе 21. октобра.

ЦБЦ је цитирао неименовани извор из Тридоове Либералне партије који је рекао да је премијер обукао панцир након што је примљена претња.

Тридо, који је закаснио на скуп 90 минута, одржао је говор без инцидената.

Његова супруга Софи требало је да га најави, али се то није догодило.

Тридо је на крају скупа, као и обично, ушао међу окупљене како би се руковао и сликао са њима, али је овог пута био окружен припадницима обезбеђења.

Такве сцене су незабележене у скоријој историји Канаде, која је углавном мирна, наводи Ројтерс.

За разлику од САД, где су од 1865. године убијена четири председника, у историји Канаде скоро да нема озбиљног поличког насиља.

Изузетак је догађај из 1970. године, када је радикална група која је тражила независност Квебека отела и касније убила заменика премијера те канадске провинције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво