Трамп спречио амбасадора да сведочи у истрази о опозиву

Администрација америчког председника Доналда Трампа спречила је амбасадора САД у ЕУ Гордона Сондленда да сведочи у истрази Представничког дома САД о опозиву Трампа.

Гордон Сондленд је требало да има састанак иза затворених врата са особљем три одбора које предводе демократе у Представничком дому, око његове евентуалне улоге у напорима Трампа да подстакне Украјину да спроведе истрагу о сину бившег потпредседника САД Џоа Бајдена, политичког ривала Трампа.

Сондленд је наводно пристао да сведочи без судског позива, преноси Ројтерс.

Али, како наводи Би-Би-Си, добио је упутство од Стејт департмента да се не појави у Представничком дому.

Трамп је рекао да би Сондленд сведочио пред "кенгурским судом".

"Волео бих да пошаљем амбасадора Сондленда, веома доброг човека и великог Американца, да сведочи, али нажалост, он би сведочио пред потпуно компромитованим кенгурским судом, у којем су права републиканаца одузета, а праве чињенице нису дозвољене за јавност...", навео је Трамп на Твитеру.

Ројтерс наводи да се представници Беле куће и Стејт департмента за сада нису огласили тим поводом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво