Чарлс Купермен наследник Болтона

Вршилац дужности америчког саветника за националну безбедност биће Чарлс Купермен, досадашњи заменик Џона Болтона, рекли су из Беле куће за Би-Би-Си.

Након што је амерички председник Доналд Трамп на Твитеру објавио да је отпустио саветника за националну безбедност, испливале су информације да су Трамп и Болтон имали размирице о бројним спљнополитичким изазовима, од Авганистана до Ирана.

Многи у Белој кући нису били задовољни ни понашањем Болтона, а неименовани извор рекао је за Би-Би-Си да је он од Националног савета за безбедност створио посебан ентитет.

"Болтон ради одвојено од остатка Беле куће", рекао је бивши званичник Трампове администрације који је желео да остане анониман.

Према његовим речима, Болтон није присуствовао састанцима и пратио је сопствене иницијативе.

"Он води сопствени шоу", рекао је тај званичник.

Други званичник Беле куће изјавио је америчком партнеру Би-Би-Си-ја, Си-Би-Ес њузу да је Болтон увек имао своје приоритете и да никада није питао педседника који су његови приоритети.

Бивши високи званичник у америчкој администрацји рекао је за Си-Би-Ес да је Болтоново инсистирање да све буде по његовом разбеснело многе људе у Белој кући, укључујући председника.

Протеклих месеци, каже извор Си-Би-Ес-а, захтеви за Болтоново разрешње постали су све гласнији, а да се у протекле две недеље већ знало да је Болтон следећи на реду за отказ.

Дописница Би-Би-Си-ја из Беле куће једном је упитала Болтона какав је његов однос са председником, на шта је он прснуо у смех.

Након што је Трамп објавио да му је дао отказ, Болтон је у поруци телевизији Фокс њуз инсистирао да је он поднео оставку на место саветника за националну безбедност.

Болтон је новинару Вашингтон поста Роберту Кости написао да ће и он "имати шта да каже" и да му је "једина брига нацинална безбедност САД".

Болтон, који је на функцији био од априла 2018. године био је трећи Трампов саветник за националну безбедност, после Мајкла Флибна и генерала Мекмастера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво