Контеу нови мандат за формирање владе, други покушај

Одлазећи италијански премијер Ђузепе Конте добио је од председника Серђа Матареле мандат за формирање нове владе.

Ђузепе Конте је изјавио да је прихватио мандат. Нада се да ће саставити листу министара у наредним данима, преноси Ројтерс.

Конте ће покушати да састави нову владу са чланицом досадашње владајуће већине, Покретом пет звезда и опозиционом Демократском партијом.

Демократска партија саопштила је јуче да је спремна да формира коалицију сa Покретом пет звезда, чиме су на страну стављене године међусобног непријатељства да би се избегли превремени извори и ублажила економска неизвесност.

Након вишедневних тешких преговора, лидер Демократске партије Никола Зингарети рекао је председнику Матарели да ће његова партија прихватити кандидата за премијера Покрета пет звезда, досадашњег председника владе Контеа.

"Ми волимо Италију и сматрамо да је вредно труда да пробамо ово ново искуство", рекао је  Зингарети новинарима.

Претходна се распала коалиција, коју су чинили Пет звезда и екстремно десна Лига, пошто се лидер Лиге Матео Салвини повукао из ње надајући се да ће изазвати расписивање превремених избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво