Трамп: У Хонгконгу тешка ситуација, Кина премешта војску

Амерички председник Доналд Трамп оценио је да је ситуација у Хонгконгу, где трају вишедневни протести, веома тешка, али и навео да се нада да ће се завршити добро за све, укључујући Кину.

"Ствар око Хонгконга је веома тешка ситуација, веома тешка. Видећемо шта ће се десити. Надам се да нико неће бити повређен, убијен", рекао је Доналд Трамп новинарима. 

Амерички председник је затим на Твитеру навео да има сазнања америчких обавештајних служби да кинеска влада помера војску ка граници са Хонгконгом и позвао на уздржаност.

Ројтерс наводи да није јасно да ли Трамп говори о новим покретима војске или о онима о којима су медији већ јавили раније данас.

"Наши обавештајци су нас информисали да кинеска влада помера трупе ка граници са Хонгконгом. Сви треба да буду уздржани и сигурни", написао је амерички председник на Твитеру.

Трамп тражи пуну истрагу о Епстајновој смрти

Трамп је затражио  пуну истрагу о околностима смрти милијардера Џефрија Епстајна у федералном затвору на Менхетну, где је чекао суђење за за трговину људима и сексуално злостављање.

"Кажемо да желимо истрагу. Желим пуну истрагу и то ћу апсолутно захтевати. То наш државни тужилац, наш сјајан државни тужилац ради. Он спроводи пуну истрагу", рекао је Трамп.

Државни тужилац Вилијам Бар претходно је обећао да ће спровести истрагу о Епстајну и после његове смрти и наложио инспекторима министарства правде да се тиме позабаве.

Амерички медији су пренели да је Епстајн у суботу извршио самоубиство у затвору и да је пронађен мртав у својој ћелији у затвору на Менхетну.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво