Масовна хапшења на протесту руске опозиције због Голунова

Руска полиција ухапсила је више од 200 особа на протесту опозиције у Москви на коме су позвали на кажњавање полицајаца који су учествовали у наводном подметању доказа против новинара Ивана Голунова.

Полиција је изненада одбацила оптужбе против Голунова за наводну трговину дрогом и пустила га из притвора, после протеста присталица новинара који су тврдили да му је све намештено због извештавања.

Голунов (36), новинар познат по томе што је разоткривао корупцију међу московским званичницима, ухапшен је прошлог четвртка и оптужен за трговину дроге, што је он негирао.

Руски министар унутрашњих послова Владимир Колоколцев изјавио је да је у току интерна истрага о притварању истраживачког новинара Ивана Голунова прошле седмице и да је суспендовао полицијске службенике који су учествовали у томе.

Колоколцев је рекао да ће тражити од председника Владимира Путина да отпусти двојицу високорангираних генерала московске полиције због тог случаја.

Према руском закону, време и место протеста у који је укључена више од једне особе мора бити договорено са властима унапред.

"Око 1.200 људи учествовало је у неовлашћеном јавном догађају", рекао је портпарол полиције.

У ранијим извештајима је наведено да је међу ухапшенима и руски опозициони активиста Алексеј Наваљни.

Организатори данашњих догађаја су захтевали да преговарају с московским градским званичницима уживо, што су они одбили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво