Србин у Триполију: Хафтарове јединице нас нису дирале

Савет безбедности Уједињених нација одржаће састанак иза затворених врата о Либији, где су у току сукоби у Триполију, саопштили су дипломатски извори. Снаге команданта самопроглашене либијске националне војске Калифе Хафтара покренуле су прошле недеље офанзиву у Триполију, где је седиште међународно признате владе коју предводи Фајез ал Сараџ. Неколико десетина људи је страдало од почетка офанзиве. О животу у Триполију под бомбама за РТС говори Сретен Радосављевић, електроинжењер у једној компанији.

Сретен Радосављевић налази се у западном делу Триполија, где је, како каже, обично мирно и не чују се експлозије. Јуче, међутим, није било тако.

"У поподневним сатима су ескалирали сукоби, могли смо да видимо добар део сукоба у околини Триполија, има доста пожара и великог дима на тој страни", рекао је овај електроинжењер из Србије.

Иако је мислио да је Триполи окружен снагама генерала Калифе Хафтара, сазнао је да су у одбрану града дошле снаге из Мисрате.

"Није нам свеједно, за сада имамо храну и воду, нико није тражио помоћ из наше амбасаде, бар не са овог простора где се ја налазим", рекао је Радосављевић за РТС.

У његовој компанији има око 100 радника са простора бивше Југославије, док је у његовом кампу њих четворица.

"Знам и за друга два кампа која су удаљена до 150 километара. Код њих су прошле јединице генерала Калифе, нико их није дирао, нормално раде и немају никаквих проблема", рекао је Радосављевић.

Град Триполи, каже, нормално функционише.

"Раде све продавнице, кафићи, ресторани. Саобраћај се нормално одвија, као да се ништа не дешава", наводи Радосављевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво