Новац и луксузне кућe као одштета за Кашогијеву децу

Деца новинара из Саудијске Арабије Џамала Кашогија су као одштету за очево убиство добила велики износ новца и луксузне куће вредне по четири милиона долара, пише "Вашингтон пост".

Вашингтон пост наводи и могућност да ће Кашогијева два сина и две ћерке примити и много веће уплате, спомињу се десетине милиона долара, о којима ће се можда преговорати након суђења за убиство саудијског новинара.

Подсећа се да је Кашогија, отвореног критичара саудијског режима, ликвидирао тим саудијских оперативаца у конзулату те земље у Истанбулу, и да је убиство октобра 2018. године изазвало бурне реакције читавог света, а многи политичари и бизнисмени удаљили су се од те земље.

Једна од богатијих саудијских породица, Ал Сауд, сматра да је неопходно да потомци убијеног новинара морају добити неку врсту одштете, наводи Вашингтон пост.

Сматра се, како пише лист, да је тај "аранжман" део напора саудијског државног врха да постигну споразум са породицом Кашоги.

Деца убијеног новинара нису коментарисала наводе да је саудијски принц директно укључен у убиство њиховог оца.

Званичници Саудијске Арабије одричу сваку умешаност принца Мухамеда бин Салмана у убиство, и објашњавају да је тим желео да доведе Кашогија у Ријад, али је да после борбе у конзулату у Истанбулу дошло до његовог убиства.

Ако је, како се наводи, на овај начин и "објашњено" шта се догодило, званичници ће још морати да кажу и где је нестало тело?

Како се преноси, сумња се да је тело раскомадано и склоњено.

Према тврдњама службеника који су чули аудио-снимак операције, прво се чуо глас који је упозорио друге оперативце да пусте гласну музику како би ублажили снимак електричног уређаја.

За пет оперативаца који су се у време убиства налазили у конзулату тужилаштво тражи смртну казну, подсећа амерички лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво