Мафија намештала дуел Бих-Турска

Немачки истражитељи открили покушај намештања квалификације за Светско првенство у Јужној Африци. Мафија хтела да намести утакмицу Босна и Херцеговина-Турска, која је завршена резултатом 1:1. ФИФА не жели да коментарише.

Осим масе утакмица квалификација за Лигу шампиона, Лиге Европа и националних првенстава, немачки истражитењи који су разоткрили "највећи скандал у историји фудбала" пресрели су телефонске разговоре из којим произилази да је мафија покушала да намести меч између Босне и Херцеговине и Турске одугран 9. септембра.

Како пише немачки "Шпигл", полиција у Бохуму има снимке телефонских разговора неименованих особа које расправљају о томе како треба наместити утакмицу БиХ-Турска, али без закључка да ли се тако нешто заиста и десило.

ФИФА није желела да кометарише наводе немачког недељника, наводећи да ће посебан састанак Ивршног комитета светске фудбалске организације бити одржан 2. децембра и да ће, том приликом, бити расправљано о последицама европског фудбалског скандала.

Уефа је за лажирање мечева осумњичила албанске клубове Тирану и Влазнију, летонски Динабург, словеначки Интерблок и мађарски Хонвед, а обавештајци Европске фудбалске уније у сарадњи са националим полицијама истражују и једну утакмицу квалификација за Лигу шампиона, између Тиране и норвешког Стабака.

Јавни тужилац из Бохума прошле седмице је саопштио да постоји основана сумња да је више од 200 утакмица било намештено у националним лигама Аустрије, Белгије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Мађарске, Словеније и Турске. У Немачкој је, због наводне умешаности у намештање утакмица ухапшено двадесетак особа.

Хрватска је, још пре сумњи УЕФА на утакмицу између Задра и Хајдука, ухапсила Драгана Микелића, Словенца за којим је немачка полиција издала потерницу због наводног учешћа у преварама и намештању фудбалских утакмица

Осим хапшења, полиција у тој држави испитује да ли већ чувена браћа Анте и Милан Шапина имају некретнине или банковне рачуне у Хрватској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво