АП: У конзулату нађени докази да је Кашоги убијен

Полиција је пронашла "одређене доказе" да је у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу убијен саудијски новинар Џамал Кашоги, наводи АП позивајући се на изјаву турског званичника.

Званичник који је желео да остане анониман није пружио детаље о доказима који су пронађени током вишечасовног претреса конзулата, а који су спровели турски истражитељи уз помоћ саудијских колега.

Саудијски конзул у Истанбулу напустио је Турску и отпутовао за Саудијску Арабију, неколико сати пошто су турски званичници саопштили да ће и његова резиденција бити претражена у вези са нестанком саудијског новинара Џамала Кашогија.

Како је јавила турска државна агенција Анадолија, конзул Мухамед eл Отаиби после подне је авионом напустио Турску.

Саудијска Арабија за сада нема коментара о његовом одласку, наводи АП.

Турско министарство спољних послова претходно је саопштило да ће полиција претрести његову званичну резиденцију и возила која припадају конзулату. Турски званичници нису саопштили када ће претрес бити извршен.

Јуче је заједнички саудијско-турски тим ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу ради претреса тог објекта, скоро две недеље после нестанка Кашогија.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је раније данас да су турски истражитељи у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу тражили "токсичне материјале".

Џамал Кашоги, новинар који је радио за Вашингтон пост и био критичар режима у Ријаду, води се као нестао након што је 2. октобра ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу како би подигао нека документа.

Турске власти изнеле су бојазан да су га убили агенти тајне службе Саудијске Арабије.

Саудијска Арабија је до сада демантовала такве тврдње, али су амерички медији у понедељак јавили да ће Ријад врло вероватно признати да је Кашоги убијен у конзулату.

Амерички медији додали су да је Кашоги убијен током испитивања које се отело контроли, пренео је АП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво