Осморица дечака извучена из пећине на Тајланду

Међународни тим ронилаца спасaо је данас четворицу од осморице дечака који су након јучерашње акције остали заробљени у потопљеној пећини на Тајланду. Акција спасавања за данас је завршена и наставља се сутра. Четворица дечака који су јуче спасени опорављају се у болници. Неизвесна судбина још четворице и њиховог тренера.

17.25 – Здравље заробљених дечака и тренера у поплављеној пећини на Тајланду и даље је добро, рекао је вођа акције спасавања, гувернер Наронгсак Осотанакорн, и најавио да ће акција спасавања бити настављена сутра. 

16.45 – Данашња акција је протекла добро, док ће следећа фаза зависити од свих услова, саопштио је војни званичник.

16.40 – Четворица дечака који су данас спасени стигли су у болницу и сви су безбедни, рекао шеф спасилачке мисије.

15.35 – Један од чланова породице дечака рекао за Си-Ен-Ен да родитељи не знају ко је од дечака извучен из пећине, а ко је још увек у њој.

15.05 – Акција спасавања дечака и њиховог фудбалског тренера за данас је завршена, јавио је Си-Ен-Ен.

14.05 – Из пећине на носилима извучен осми дечак, јавља Ројтерс позивајући се на тврдње сведока.

13.40 – Седми дечак је изнесен из пећине, јавља Ројтерс.

13.20Гардијан сазнаје да је спасен и шести дечак.

12.00 – Из пећине је извучен и пети дечак, саопштили су тајландски морнарички званичници.

09.55 – Акција спасавања је настављена јутрос у 11 часова по локалном времену (6.00 у Србији). Званичници су саопштили да су дечаци који су јуче извучени из пећине добро, али да су у карантину из превентивних разлога.

09.10Би-Би-Си наводи да активности забележене рано јутрос на месту роњења наговештавају да је можда већ у току операција спасавања преосталих чланова групе или да ће се она наставити.

Други дан акције спасавања дечака фудбалера и њиховог тренера из пећине на Тајланду. Спасена су још четворица дечака. Акција спасавања за данас је завршена, јавио је Си-Ен-Ен. Јуче су такође четворица дечака извучена из пећине и превезена у болницу, где се опорављају.

Дечаци који су данас спасени стигли су у болницу и сви су безбедни, рекао је шеф спасилачке мисије.

Један од чланова породице дечака рекао за Си-Ен-Ен да родитељи не знају ко је од дечака извучен из пећине, а ко је још увек у њој.

Њихова имена нису објављена из поштовања према породицама дечака који се још налазе у пећини.

Војни званичник је саопштио да је данашња акција протекла добро, а да ће следећа зависити од свих услова.

Спасиоци су одлучили да јутрос наставе с ризичном операцијом, јер страхују да би могло да дође до пораста нивоа воде због јаких падавина током ноћи и временске прогнозе за наредне дане.

Јучерашња акција спасавања протекла је брже него што се очекивало јер се ниво воде додатно спустио. Операција је, међутим, морала да буде заустављена како би се замениле боце с кисеоником.

Они које су јуче извукли рониоци опорављају се у болници у граду Чијанг Рај. Осећају се добро, али су у карантину због страха од инфекција.

Гувернер провинције Чијанг Рај, Наронгсак Осатанакорн, рекао је да су из пећине прво извучени најздравији дечаци.

Иначе, компанија милијардера и предузетника Илона Маска тестира подморницу за децу, која би могла да се искористи за спасавање преосталих дечака.

Дванаест дечака узраста од 11 до 16 година и њихов 25-годишњи тренер остали су заробљени у пећини 23. јуна, а до сада су спасена осморица.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво