Флорида, ученици школе мислили да је аларм оглашен због вежбе

Седамнаест особа је погинуло, а 16 је рањено у пуцњави у средњој школи у Паркленду на Флориди. Поједини ученици мислили су да је у школи активиран аларм због још једне вежбе евакуације у случају пожара.

Ученици су учествовали у једној таквој вежби неколико сати пре пуцњаве. До напада је дошло пред крај наставе када је убица активирао противпожарни аларм, сачекао да ученици почну да излазе из учионица и насумично отворио ватру.

Сат времена после напада на око километар и по од школе, полиција је ухапсила нападача који је идентификован као 19-годишњи Николас Круз.

"Он је у притвору и већ смо почели детаљно да прегледамо интернет странице и друштвене мреже које је посећивао. Неке од ствари су врло врло узнемирујуће, има 19 година. Био је ученик школе у којој се десио напад, али је прошле године избачен због проблема са дисциплином. Користио је полуатоматску пушку и имао велику количину муниције", рекао је шериф Скот Израел.

Шериф је додао да је 12 особа убијено у школи, две испред школе, једна на улици недалеко од школе, док су две особе преминуле у болници. 

Од 16 рањених, три особе су у критичном стању. Ученици коју су у том тренутку били у школи описују догађај као најгору ноћну мору. 

Амерички председник Доналд Трамп упутио је саучешће породицима жртва и рањених истичући да ниједно дете, наставник или неко други не би никада требало да се осећа небезбедно у америчкој школи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво