Грчка, Ердоган стигао у џамију, протест на градском тргу

Драконске безбедносне мере у Комотинију уочи посете Реџепа Тајипа Ердогана џамији. Демонстранти који негодују због посете турског председника окупили су се на градском тргу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, другог дана посете Грчкој, која је започела бурно, посетио је североисточни део те земље.

Авион председника Турске слетео је у Александруполис, након чега је Ердоган наставио аутомобилом ка Комотинију, где је стотине људи окупљених код џамије чекало његов долазак и узвикивало његово име када је стизао.

АП наводи да су безбедносне мере у Комотинију уочи Ердоганове посете биле драконске, пошто су путеви блокирани, пуно је полиције у граду над којим кружи полицијски хеликоптер.

Наводи се да се око 100 демонстраната против Ердогана окупило на градском тргу.

"Ердоган је непожељан (у Комотинију) и ми изражавамо јавно осећање становника овог региона", рекао је представник локалних организација оријентисаних против Ердогана, Костас Караискос.

АП наводи да ће грчки званичници пажљиво мотрити шта би Ердоган могао да изјави у вези са муслиманском мањином, која је била једно од спорних питања која су изазивала поделе између две државе које су НАТО савезнице и суседи.

Агенција подсећа да је Ердоган јуче узнемирио грчке домаћине казавши да споразум из 1923, којим су утврђене границе модерне Турске, треба "освежити", као и статус мањина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво