Трампов опис лидера Северне Кореје – "Ракеташ"

Амерички председник Доналд Трамп исмејао је лидера нуклеарно наоружане Северне Кореје Ким Џонг Уна као "ракеташа" (Rocket Man), док су саветници Беле куће упозорили да ће се та изолована земља суочити са уништењем уколико не стави тачку на своје оружане програме и ратоборне претње.

На питање како Трамп описује Кима, саветник за националну безбедност Херберт Рејмонд Макмастер рекао је да је "ракеташ" најновији опис, преноси АП.

Макмастер је, међутим упозорио да се "вероватно не треба превише смејати ракетама, јер оне ипак представљају велику претњу по све".

Истовремено, истакао је да ће Ким Џонг Ун "морати да одустане од нуклеарног оружја јер је председник рекао да неће толерисати да тај режим прети САД и америчким грађанима нуклеарним оружјем".

Упитан да ли мисли да би Трамп могао да изведе војни напад на Северну Кореју, Макмастер је рекао да је "Трамп био веома јасан да су све опције на столу".

Северна Кореја ће бити високо на агенди светских лидера у наредној недељи на годишњем заседању Генералне скупштине УН, што ће бити Трампов најзначајнији тренутак на светској сцени откако је у јануару ступио на чело САД, закључује америчка агенција.

Како је предвиђено, Трамп ће се светској организацији, коју је раније критиковао као слабу и неспособну, обратити у уторак.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. сеп 2017, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

Do kad ?

Da se mesaju u tudja posla,pametnijeje da vode svoja.Celom svetu je dosta njihove arogancije.Zato imamo problema sa islamistima.

(понедељак, 18. сеп 2017, 09:27) - Darko [нерегистровани]

Rocket Man

Isti "opis" važi i za Trampa. Sjetimo se raketiranja Sirijskog aerodroma preije par mjeseci ili bacanja MOAB bombe u Afganistanu nešto kasnije...

(понедељак, 18. сеп 2017, 06:34) - anonymous [нерегистровани]

Indigo...

Da li ima opis za se sebe i svoje predhodnike...

(понедељак, 18. сеп 2017, 00:33) - anonymous [нерегистровани]

Bolje raketas

nego reketas !

Ili - za reketasa lek je - raketas ! Toliko o Jenkijima.