Ухапшено 11 чланова "манчестерске мреже", има их још?

Mинистарка унутрашњих послова Велике Британије Амбер Рад рекла је да су чланови "манчестерске мреже", бомбаша-самоубице Салмана Абедија који је у Манчестеру извршио напад усмртивши 22 особе, можда још на слободи.

Полиција је саопштила да је ухапсила велики број оних који су били део мреже иза бомбашког напада у Манчестер Арени, а да је у суботу ухапшено још двоје.

На питање да ли су можда неки чланови мреже још на слободи, Амбер Рад је одговорила да за то постоји могућност.

"Потенцијално. Ово је операција која је у току. У притвору је 11 особа, а операција је и даље заиста у пуној брзини на неки начин", рекла је Радова за Би-Би-Си.

Британска полиција је саопштила је да је ухапсила 25-годишњег мушкарца, осумњиченог да има везе са самоубилачким нападом изведеним у Манчестеру.

Полиција је ухапсила осумњиченог на Олд Трафорду, у источном делу града, пренео је АФП.

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да је развој догађаја током истраге о бомбашком нападу значио да су обавештајни стручњаци донели одлуку да смање ниво претње са "критичног" на "озбиљан".

Полиција је раније данас објавила фотографије са безбедносних камера 22-годишњег Британца Абедија.

Верује се да је Абеди склопио бомбу у свом стану у централном делу Манчестера, а британски званичници су потврдили да се он недавно вратио из Либије где је, према ранијем писању Индепендента, вероватно прошао обуке у кампу Исламске државе у ком су се налазили и други екстремни исламисти који су планирали нападе на Европу.

Како агенција подсећа, Абеди је био познат британским безбедносним службама и пре бомбашког напада, али Радова није желела да говори о томе.

На питање о броју потенцијалних екстремиста о ком је влада забринута, Радова је рекла да службе безбедности разматрају 500 различитих могућих планова за напад који укључују 3.000 "на врху листе" (најопаснији) и још 20.000 испод, наводи агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво