Први круг избора: Макрон 24,01 одсто, Ле Пенова 21,30 одсто

Независни центристички кандидат за председника Француске Емануел Макрон освојио је 24,01 одсто гласова у првом кругу председничких избора који је одржан у недељу, показују коначни резултати гласања које је објавило француско Министарство унутрашњих послова.

Кандидаткиња крајње деснице Марин ле Пен, која је као другопласирана ушла у други круг гласања у којем ће се, 7. маја, суочити с Макроном, у првом кругу освојила је 21,30 одсто гласова, преноси Ројтерс.

Конзервативни кандидат десног центра Франсоа Фијон добио је 20,01 одсто гласова, док је кандидату радикалне левице Жан-Лик Меланшону припало 19,58 одсто гласова.

Социјалиста Беноа Амон освојио је 6,36 одсто гласова, а националиста Никола Дипон-Ењан 4,70 одсто гласова.

Међу представницима мањих партија, Жан Лазал добио је 1,21 одсто гласова, Филип Путу 1,09 одсто, а Франсоа Аслино 0,92 одсто гласова, док је Натали Арто задобила поверење 0,64 одсто француских бирача, а Жак Шеминад 0,18 одсто гласача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво